Călătorii Fotografii 19 noiembrie 2019

Vacanta-n Iordania.

De fapt, am inceput prost articolul asta. Prin vacanta se intelege ca pleci undeva sa te odihnesti alaturi de familie, sa alergi cu copiii pe o plaja pustie in timp ce ei se bucura de ravnitii aerosoli, sa te bucuri alaturi de partener, acompaniati de un pahar cu vin, de apusul soarelui…tailandez, sa zicem.

Nu, atunci cand pleci alaturi de sapte prieteni intr-o “baieteasca” ca la carte te intorci mai obosit decat atunci cand ai plecat. Daca ultima data am ales ca destinatie Nepalul, acum ne-am orientat catre Iordania. Pe langa orele interminabile de mers prin desertul parca desprins din filmele SF, al carui nisip rosu te transpune direct pe Marte, am avut parte de un trekking adevarat la altitudini considerabile. Dar cea mai misto experienta din desert a fost atunci cand am dormit cateva nopti sub cerul liber, acoperiti de stele si de o liniste enervant de curata. 

Bineinteles ca nu puteam rata o baie-n Marea Moarta, un traseu prin orasul antic Petra sau clasicul naut, humus mai exact. Ok, n-am descoperit noi apa calda, dar am reusit sa transformam o destinatie pur turistica intr-o adevarata expeditie, exact asa cum le sta bine unor, era sa zic barbati, copii batrani ce se bucura de bunavointa consoartelor. Dar, asa cum ne-am inteles la plecare, totul se plateste. 🙂

Iata ce-am vazut si ce-am facut in scurta noastra escapada. 😉Distribuie acest articol pe: