Lifestyle 15 noiembrie 2017

Barbatii nu vorbesc…

Iar eu, eu sunt cel mai introvertit tip din lume. Ce vreau sa spun cu asta? Ca diferentele fundamentale dintre femei si barbati se vad si in cele mai mici lucruri. In cum ne legam si ne intretinem prieteniile, de exemplu. Femeile isi spun mereu totul, isi suna prietenele, au grupuri de whatsapp, merg la cumparaturi, vorbesc despre copii, despre ele, despre relatiile lor.

Iar noi, barbatii, le avem si noi pe ale noastre: mergem la pescuit, iesim la un pahar de vorba, poate la un off-road. Dar sunt foarte rare momentele in care ne deschidem, vorbim despre noi sau „sentimentele noastre”. Uneori, chiar inexistente. E greu cateodata sa vorbesti si despre ceilalti.

Asa ca, atunci cand mi s-au pus intrebarile „Ce este un Maverick pentru tine?” si „Pe cine consideri tu un Maverick”, s-a asternut tacerea. Nu pentru ca nu as sti, ci pentru ca, iata, e destul de greu sa o faci.

Sa incepem insa cu partea usoara. Ce este un Maverick pentru mine. Un tip asumat, constant in principiile lui. Caruia nu ii este frica de schimbare. Care nu face o drama din ea. Care din contra, cauta schimbarea pentru ca stie ca poate si vrea mai mult. Care ia calea nebatuta in loc sa mearga pe carare pentru ca stie ca acela este drumul lui. Care se adapteaza constant mediului, pastrand un set de valori.

Nu tine de cum ne imbracam, de evenimentele la care mergem, de cati followers avem in social media sau de cata lume ne recunoaste pe strada, zic eu. Ci de felul in care alegem sa traim si cum privim toate acestea.

Primul la care m-am gandit este Alen, vecinul nostru. La prima vedere, Alen e un tip absolut normal. Are o familie frumoasa, doi copii mari si pare linistit si impacat in fiecare moment al vietii lui. Ai zice chiar ca e extrem de norocos, genul de personaj care le are pe toate. Nu ca i-ar fi fost tot timpul usor, insa are un fel de calitate care face sa para ca orice lucru pe care il face este simplu.

Cu ani in urma, era doar un tip cu un job normal, in Bucuresti. Dar cu niste ambitii si viziuni care depaseau media, care il faceau sa sara putin din randul oamenilor obisnuiti. Alen a facut lucrurile suficient de bine incat sa plece, in urma cu multi ani de zile, sa studieze un MBA in America. In vremea in care noi abia invatam ce inseamna asta, el il absolvise cu succes, intr-o cultura complet diferita, avand experienta de lucru in multinationala atat in Romania, cat si in America. Acum acest lucru este destul de comun, dar asta doar pentru ca in urma cu mult timp, cativa curajosi au indraznit sa viseze dincolo de parcela lor.

Aici nu mai e vorba doar de munca in sine, de aptitudini, de studiu. E vorba de cautare si adaptare continua. In mediul de lucru, in viata si in tot ce iti ofera ea. La faptul ca pastrezi aceeasi determinare si aceeasi bucurie de a trai cand toate lucrurile care iti erau familiare se schimba radical. Si cu fiecare experienta, setezi un nou drum pentru cei care vor indrazni sa te urmeze, prin puterea exemplului. Pana cand actul tau de curaj devine normalitate.

Ani mai tarziu, suntem impreuna la masa, in familie. Cu sotiile si copiii nostri. Alen are propriul business de care are grija si o familie fericita. Alexandru, fiul cel mare, este si el, acum, la studii in America. Istoria se repeta.

E cumva contagioasa naturaletea cu care el isi priveste toate reusitele. Ca si cum ar fi fost normal, lipsit de efort si la indemana. Cumva, atitudinea aceasta a lui e si motivul pentru care eu si Adela l-am ales pe el, impreuna cu sotia lui, Cristina, sa fie nasul de botez a lui Alexandru.

 

Daca si tu ai raspunsul la intrebarile de mai sus si vrei sa ne spui ce inseamna un maverick pentru tine, cine e el si povestea lui – sau poate esti chiar tu! – da-mi de veste. Scrie pepagina mea din platforma http://maverickspirit.ro/radu_valcan povestea si eu voi alege un castigator din comunitatea mea.

Fiecare propunere inscrisa este rasplatita cu un Maverick Kit din partea Glefiddich. Vor exista si doi castigatori, unul ales de mine, unul ales de voi. Acestia vor participa la o sedinta foto, in cadrul proiectului „Portret de barbat”, realizat de Cristian Sutu, si vor fi invitati pe 16 decembrie la un eveniment Glenfiddich.

Distribuie acest articol pe: