Fără categorie 16 februarie 2017

Cu aroma de paranoia…

 

Mie imi plac mult masinile. La urma-urmei, sunt barbat si am slabiciuni tipice: masini, motoare, cai putere. Drept dovada, ma duc la raliu, curse, drift si imi place sa conduc.
Conduc de ceva timp. E o activitate care imi place si ma relaxeaza deopotriva. Problema este ca, de cand a aparut Alexandru in vietile noastre, am inceput sa fiu mai prudent decat un batranel la plimbarea de duminica. Doar e copilul cu noi!
Responsabilitatea asta ma apasa cumva intr-un mod foarte frumos. Sunt atent la fiecare pietricica de pe drum, la ce fac ceilalti soferi din trafic, la ce ar putea sa faca si la ce s-ar putea intampla. Poate sunt putin paranoic, dar sunt sigur ca ma intelegeti.
In tot acest context de grave umbre pe care mi le induc singur, am nevoie de ceva sa ma mentina pe linia de plutire, sa zicem. Am un nou obicei, preluat cu succes de la Adela: mestec guma Orbit. Si mestec. Si mestec. Incerc mai multe arome, le schimb, le reiau.
Eram destul de circumspect, recunosc, dar chiar functioneaza. Prima oara am crezut ca e ceva indus, un fel de placebo, dar am aflat ca exista si o explicatie stiintifica: mestecatul de guma ajuta la stimularea concentrarii.
Asa ca, dupa o doza buna de guma de mestecat, urmeaza o doza buna de buna-dispozitie.
Si, ca un tati prudent ce ma aflu, va sfatuiesc sa incercati si voi. La mine a mers!

Distribuie acest articol pe: